Τα προϊόντα της Montado έχουν 40 και πλέον χρόνια ιστορίας παγκοσμίως στο χώρο της τσάντας και των αξεσουάρ από φελλό.
Με γνώμονα το περιβάλλον και την προστασία του, η πορτογαλική εταιρεία έχει μια σειρά από
κριτήρια ως προς την επιλογή του φελλού και την επεξεργασία του που καθιστά τα προϊόντα της φιλικά σε αυτό.
Ο φελλός και οι μοναδικές του ιδιότητες – ανανεώσιμος και βιοδιασπώμενος – συνθέτουν ένα τέλειο αποτέλεσμα
που συνδυάζουν το οικολογικό τους χαρακτήρα με το όμορφο και το μοντέρνο.
Οι δημιουργίες της Montado, πέρα από τις τσάντες, αφορούν πορτοφόλια, παπούτσια και πολλά άλλα αξεσουάρ μόδας υψηλής ποιότητας και μοντέρνου σχεδιασμού.
Επιπλέον, ένα σημαντικό και αυξανόμενο μέρος των προϊόντων που αποτελούν τη συλλογή της, είναι φιλικό προς το Vegan κοινό – 100% φυτικά προϊόντα.

Το Montado, που ενέπνευσε το όνομά της εταιρείας, είναι ένα οικοσύστημα που αποτελείται από εύθραυστα δάση
από φελλό βελανιδιάς που επιβιώνουν μόνο σε ορισμένες περιοχές της Μεσογείου, αλλά κυρίως στην Πορτογαλία και την Ισπανία. Ο φελλός είναι ο φλοιός αυτού του υπέροχου δέντρου, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως Εθνικό Δέντρο της Πορτογαλίας από το 2011 και προστατεύεται από τη νομοθεσία της χώρας.

Ο Αλέξης Γκέσουρας, έχοντας εμπειρία ετών στο χώρο των παπουτσιών και των αξεσουάρ, αναγνώρισε αμέσως την ποιότητα κατασκευής και τα οφέλη που έχουν τα προϊόντα από φελλό της Montado.
Το ενδιαφέρον και η προσωπική έρευνα που έκανε, τον οδήγησε σε συνεργασία με την πρωτοπόρα στο είδος της πορτογαλική εταιρεία.

Τα προϊόντα της Montado βρίσκονται στην Ελλάδα από τις αρχές του 2019 και κατάφεραν να πάρουν την αναγνώριση που έχουν παγκοσμίως μέσα σε σύντομο διάστημα.
Οι φιλοδοξίες, όμως, του Αλέξη Γκέσουρα δεν μένουν μόνο στην πρώτη πολύ καλή εντύπωση και αγάπη που έδειξε το ελληνικό κοινό στα πρώτα βήματα της Montado στην εγχώρια αγορά.
Προσωπικός του στόχος είναι η καθιέρωση, η αυξανόμενη αναγνώριση και η ευαισθητοποίηση του κοινού μέσα από τις δημιουργίες της πορτογαλικής εταιρείας που έχουν ως βασική αρχή την προστασία του περιβάλλοντος.